Facebook icon
Twitter icon
Google icon
Del.icio.us icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Oklevelek, díjak

Magyar Kertépítő Verseny 2010 - Arany Fokozat

Kert címe: Daybreak

A kert filozófiája:                ”Day-Break”

A mai felgyorsult világban az ember és a kert - mint a pihenést, kikapcsolódást szolgáló tér – sokszor távol állnak egymástól a hétköznapokban. Kertünk elsősorban azoknak kíván megfelelni, akik csak egy rövid időre, munka közben, kávé– teaszünet idejére használják. A „Day-Break”  formavilágának ellentétei úgy törik meg egymást, ahogy a kis szünetek napjainkat.

Mozgalmas alaprajzi hullámzását, térbeli mozgását egy visszafogott szín és növényvilággal tesszük finomabbá, egységesebbé. Ez jelképezi a lágy természeti formákat, melybe két narancssárga penge hasít bele épített „tömegével”. A hasítékok mentén épített burkolat és a kert fókuszpontjaként szolgáló zöldpala csobogó fut végig egészen a háromszögekig. A csobogóhoz simuló fa burkolatú pihenő felett a „vitorla” könnyedén lebeg, szinte szerkezet nélkül.

A kertet igyekeztünk térben is megmozgatni, ezért részben kiemeltük, részben a földbe süllyesztettük. A játékos térformálás izgalmas tereket és formákat hoz létre, mely alkalmas akár egy tetőkert, teakert vagy belvárosi kiskert funkció betöltésére is, melyhez növényeinket úgy választottuk ki, hogy bensőséges, meghitt hangulatot teremtsenek.

Daydreamers csapata:

Tervezők: Hess Alexandra, Hess Nóra

Kivitelezők: Stipa: Pusztai László, Darnyik János, Varga András

Magyar Kertépítő Verseny 2009  - Ezüst fokozat

Kert címe: Fészek  - The Nest

A kert filozófiája:

A „Fészek” az új évszázad építészeti stílusát tükrözi a kertben: apró modern és mégis otthonos. Ötvözi a családi kertek hangulatát parkjaink minimalista építészetével, kedvezve ezáltal a fiatal „fészeképítő” generáció igényeinek. Mindezt úgy teszi, hogy ideális  menedékként szolgáljon egy fáradt nap után.

A kert háromszögek egymásba olvadása, melyek anyaga a sziklától a gyepen át a süllyesztett tópartig vezet. A vízfelület fölé fa burkolatú pihenősarok és légies pergola került. A rusztikus felületeket élénk színű kiegészítők teszik fiatalossá és otthonossá. A növényvilág távolkeleti hangulatot csempész a kertbe mely azonban egy modern formavilággal egyesül.

Méretei városi kert benyomását keltik az utak azonban a kert további képzeletbeli részeibe vezetnek….

Fészekrakók csapata:

Tervezők: Hess Alexandra, Hess Nóra

Kivitelezők: Stipa Bt, Pusztai László, Varga András

 

Kapcsolódó galériák

Stílus, lendület, szakértelem ...