Facebook icon
Twitter icon
Google icon
Del.icio.us icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Koncepció terv

Készítése során a területet pontosan felmérjük, és az egyeztetések után egy felülnézeti tervrajz készül.  A vázlatterv nem tartalmaz minden információt, ami a kivitelezéshez szükséges, de a kert megtervezésre kerül, abban minden tervezett funkció, kertberendezési tárgy és növényfelület a helyére kerül. A terv méretarányos, így pontos felületek, méretek, egységek számíthatók ki belőle.

A vázlatterv alapján a kert kivitelezhető, de mivel nagy szabadságot hagy az anyagok, kivitelezési módszerek, minőség tekintetében (csak ajánlott növényfajokból álló listát, ajánlott burkolóanyagokat stb. tartalmaz, nincsenek metszet- és részletrajzok) így nem alkalmas arra, hogy pontos kivitelezési költségvetést kapjunk és így több kivitelezői árajánlatot összehasonlítsunk.

Ez a kertekhez minimálisan szükséges, a megrendelő és a tervező közös elképzeléseit tartalmazó tervtípus. Akinek ötletre és szakmai hozzáértésre van szüksége, esetleg több lehetséges megoldás közül szeretné kiválasztani a legjobbat, annak ez a legkedvezőbb megoldás.

Tartalma:

Helyszínrajz:  a kert felmérési rajza, meglévő állapot rögzítése

Kertépítészeti vázlatterv: utak, burkolatok, kerti építmények, vízarchitektúrák és növénycsoportok pontos elhelyezkedése

Növényalkalmazási terv: növénykiültetési koncepció az egyes növénycsoportok megnevezésével, ajánlott növénylistával

Öntözőrendszer vázlatterve: szórófejek elhelyezkedése, típusai, darabszáma

Műleírás: a kert koncepciójának illetve az anyag és eszközhasználat rövid szöveges leírása

 

Kapcsolódó galériák

Stílus, lendület, szakértelem ...