Facebook icon
Twitter icon
Google icon
Del.icio.us icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

KERTFENNTARTÁS

 
Magánkertek fenntartása
A kert megépülése, a kertterv megvalósulása vagy a kert felújítása csak akkor jelenti a kert szépségének állandóságát, ha nagy műgonddal, szeretettel és szakértelemmel tovább gondozzuk. Sokaknak nincs idejük a mindennapos kertészkedésre, sőt a minimális heti rendszerességgel elvégzendő munkák sem férnek bele szabadidejükbe. Emellett sokan, a növények ismerete híján, bizonytalanok a megfelelő gondoskodás mikéntjével kapcsolatban.
Szakembereink átvállalják a növények és a gyep gondozásának feladatát, karbantartják, beállítják az öntözőrendszert, figyelik a kert fejlődését és javaslatokat tesznek az továbbalakítására. A kert folyamatos változásával lépést tartva, az egyéni igényekhez igazodva igyekeznek biztosítani, hogy bármikor élvezhesse növényei szépségét és a kint eltöltött idő örömét.
A magánkertek fenntartási munkái minden esetben egyéni egyeztetés alapján történnek, beleértve a fenntartás gyakoriságát és az elvégzendő munkafolyamatokat. Kertjeinkben többnyire egész éven át tartó fenntartást vállalunk, így biztosítva minden évszakban a megfelelő gondoskodást, de az aktív kertészkedők kisegítésére havonkénti vagy szezononkénti szakszerű rendbetételt is végzünk.
 
Parkok, közterületek fenntartása
Az elkészült kertek hosszútávú szépségéhez rendszeres, szakszerű gondozásra van szükség. Ez különösen igaz a nagyobb igénybevételű, sok ember által használt társasházi és közkertekre.
Cégünk foglalkozik irodaházak, parkok és társasházi kertek komplex, egész éves fenntartásával. A nagyobb felületek gondozását is a magánkertekhez hasonló igényességgel igyekszünk végezni. Különös hangsúlyt fektetünk a zöldfelület folyamatos gondozottsága és tisztántartása mellett a biztonságra is (téli síkosság mentesítés, idős fák gallyazása, viharkárok, veszélyes hulladékok eltávolítása stb.). Szakembereink heti rendszerességgel, jól követhető ütemezéssel végzik a gyepfelületek, virágágyak, cserjék, parkfák, burkolatok és játszóterek fenntartását.
Minden esetben nagy hangsúlyt fektetünk a megrendelők rendszeres tájékoztatására az elvégzett munkáról. Mindezt heti jelentés formájában e-mailen illetve faxon küldjük meg klienseinknek, így biztosítva mindkét fél elégedettségét és a munka menetének követhetőségét. Szolgáltatásunk díjmentes.
 
A gyep fenntartási munkái  
- fűnyírás (kaszálék összegyűjtése és elszállítása)
- a gyepfelület tápanyag-utánpótlása (trágyázás évente 1-3x)
- gyomirtás (szükség szerint vegyszeres)
- gyepszélvágás (a járdák és falak mellett)
- gyepszellőztetés (évente 1x)
- téli szélezés (a burkolatra ránőtt gyep eltávolítása)
Díszcserjék gondozása
- fenntartó metszés (sérült, beteg részek eltávolítása)
- sövénynyírás (túlnőtt hajtások visszametszése évente 3-4x)
- tápanyag-utánpótlás (szükség szerint)
- talajművelés (gyommentesítés, évente 4-5x kapálás ill. vegyszeres gyomirtás)
- növényvédelem
- cserjék pótlása (külön kérésre)
Parkfák gondozása:
- fenntartó metszés, gallyazás
- talajművelés (fakörök gyomtalanítása, fakörök szélezése, talajszellőztetés)
- növényvédelem (permetezés)
- fák karózása, kötözése (folyamatos ellenőrzés)
- lehullott faágak összegyűjtése, elszállítása
Támfalak, sziklakertek gondozása:
- gyomlálás
- öntözés (igény szerint)
- növénypótlás
Virágágyások fenntartása:
- gyommentesítés, tisztántartás
- növényápolás
- növényvédelem
- tápanyag-utánpótlás
- növénypótlás
Dézsák , kaspók, virágládák:
- gyommentesítés, tisztántartás
- növényápolás
- növényvédelem
- tápanyag-utánpótlás
- növénypótlás
- öntözés (igény szerint)
Bozótvágás, fűkaszálás, gyommentesítés és parlagfű-irtás
Szilárd burkolatok karbantartása:
- tisztítás, gyomtalanítás
- söprés, légsöprűzés minden felületen
- járdaszegélyek tisztántartása, gyommentesítése (kézi, vegyszeres)
- csatornalefolyók tisztántartása
- járólapok, térkövek nagymosású vizes mosása (Power Wash)
Egyéb:
- lehullott levelek, lomb, stb. összegyűjtése, elszállítása
- szemétgyűjtés
- kavicsos, murvás felületek gereblyézése
- mulcs frissítése, évenkénti pótlása igény szerint
 
Tetőterek, teraszok fenntartása
Extenzív és intenzív tetőkertek illetve teraszon elhelyezett dézsás, kaspós és egyéb balkonnövények fenntartásával egyaránt foglalkozunk. Különleges növénykultúrájuk és kitettségük miatt ezen területek egyedi bánásmódot igényelnek.
Az extenzív tetőkertek fenntartási igénye alacsony, a hangsúly a fajok kiválasztásán van. Itt főként a növények időszakonkénti cseréjéről, gyomtalanításról, évszakonkénti tápozásról és növényvédelemről kell gondoskodni. Megfelelő növényválasztás és szakszerű fenntartás mellett az extenzív tetőkertek alacsony költséggel hosszútávon  szépek maradnak.
Az intenzív tetőkertek növényei különleges figyelmet igényelnek a tetőkertek kitettségéből adódóan. Különös hangsúlyt fektetünk a növények helynek megfelelő kiválasztására és ezután azok fenntartására is. Az alkalmazott növények szélesebb skálája fokozottabb odafigyelést igényel, beleértve az öntözést (melyet automata öntözőrendszerrel javaslunk), rendszeres tápanyag utánpótlást, metszést,  növényvédelmet és téliesítést.
A teraszok, balkonok fenntartása főként a kaspókban, dézsákban és ládákban elhelyezett növények folyamatos öntözését, tápoldatozását és a virágok ápolását jelenti. Célunk a balkon szezonnak megfelelő virágokkal való feldíszítése és azok ápolása, a növények folyamatos cseréje. Foglalkozunk egyszerűbb egynyári (muskátlik, petúniák stb.) és különlegesebb (koszorúfutóka, jázmin, fukszia), illetve évelő dézsás növényekkel (narancs, citrom, leander, olajfa stb.), melyek komolyabb szakértelmet igényelnek.
A dézsák mikroöntözővel való ellátása nagyban megkönnyíti a kerttulajdonosok mindennapi életét és az egyenletes vízmennyiségnek köszönhetően növényeink is mutatósabbak, folyamatosan virágoznak.
 
Tetőkertek és teraszok fenntartása:
- öntözés
- rendszeres tápanyag-utánpótlás
- metszés
- növényvédelem
- gyomlálás
- burkolatok tisztántartása, gyommentesítése
 
Referenciák: Progen Kft. tetőkert, Budakeszi lépcsős kert, Studio & Conferance Kft dézsás növények, Special Effects Kft. dézsás, kaspós növények
 
Belső terek növénydekoráció tervezése, kivitelezése és gondozása
Cégünk vállalja belső terek, irodaházak, télikertek, folyosók, teraszok és tetőkertek zöldfelületeinek megtervezését és beültetését. Foglalkozunk hagyományos és hydro-kultúrás növények ültetésével és fenntartásával is. Tervezőink belsőépítészekkel és építész irodákkal együttműködve dolgozzák ki az ön igényeinek megfelelő stílust a növényanyag és kiegészítők tekintetében. Szakembereink a növények ápolási munkaigénye szerinti rendszerességgel elvégzik a szükséges növényvédelmi, öntözési, átültetési és egyéb munkákat.
Beltéri növénygondozási tevékenységeink :
- tervezés, kiválasztás, design
- telepítés
- öntözés
- metszés
- rendszeres tápoldatozás
- karózás
- portaszító levélfényezés
- növényvédelem
- növények átültetése (kb. évente)
 
Referenciák: Progen Kft. Irodaház, Tyssen Krupp Irodaház, PSI-CRO Hungary LLC Irodaház
 
Természetvédelmi területek kezelése, green city mozgalom
Földünk túlnépesedése, elvárosiasodása egyre inkább veszélyezteti a természetes élővilág fennmaradását. Cégünk nagy hangsúlyt fektet hazánk zöldfelületeinek növelésére, mind minőségi, mind mennyiségi értelemben.
Célunk részt vállalni azon mozgalmakban, melyek törekednek városaink zöldfelületeinek növelésére és a meglévő zöld használhatóbbá, élvezetessé és széppé tételére. Ezért csatlakoztunk a Green City mozgalomhoz is, és részt vettünk a Green City Fenntarthatósági Akkreditációs képzésben. Ezáltal rész kívánunk vállalni a környezettudatos, ökológiai értelemben is „fenntartható” kertek, parkok és zöldfelületek kialakításában és fenntartásában.
Cégünk foglalkozik természetvédelmi területek kezelésével is, beleértve a tóparti élővilág fenntartását, a kétévenkénti szakszerű nádvágást, gyepes területek hosszútávú fenntartását: bozótirtását, kaszálását stb.
Referenciák: Őrbottyáni horgásztó nádas terület 

Stílus, lendület, szakértelem ...