Facebook icon
Twitter icon
Google icon
Del.icio.us icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

KERTÉPÍTÉS

 
 
Teljeskörű kivitelezés
Amennyiben új kertet szeretne - akár egy üres telken, akár egy régi elhanyagolt kert helyén -, tervezőinkkel való konzultációk során kialakítjuk az Ön által megálmodott ideális külső teret, melyet szakképzett, gyakorlott kollegáink a részletes kiviteli terv alapján, aprólékos gonddal megépítenek.
 
Kiviteli tevékenységeink közé tartozik a kert teljeskörű kialakítása, beleértve a következőket:
 
-          Tereprendezés és földmunkák
-          Támfalak, kerítések építése
-          Zöldfelületek kialakítása (növényesítés, gyepesítés)
-          Burkolatok, járdák, tipegők telepítése
-          Öntözőrendszer kiépítése
-          Vízarchitektúrák kialakítása (kerti tavak, csobogók, díszmedencék)
-          Kerti építmények, bútorok telepítése (teraszok, pergolák, padok)
-          Játszóterek, játszóeszközök elhelyezése (hinták, homokozók, csúszdatornyok)
-          Kerti világítás kiépítése
 
Referenciák:
Magánkertek: Csillaghegy napozókert, Budakalász mediterrán hangulatú kert
Társasházi, Intézményi kertek: Istvánpark Társasház, Szirtes utca Társasház
 
Kertfelújítás
 
Ha új kertbe költözik, vagy úgy gondolja hogy nem volt elég ideje rendben tartani és elvadult a növényzet, elhanyagolttá vált kertje Önnek komplett kertfelújításra van szüksége.
Kertfelújításra a magánkertek, üdülőtelkek mellett gyakran társasházaknak, irodáknak és telephelyeknek is szükségük van.
A felújítás során a meglévő növényzet metszésével, kezelésével, a túlburjánzott növényzet visszavágásával, többnyire a kert eredeti arculatához való visszatérés a fő célunk. Igény szerint friss növénytelepítésre, gyepfelújításra, kerti bútorok, járófelületek felújítására, cseréjére is sor kerülhet. Amennyiben az eredeti kert koncepcióját is meg szeretnénk változtatni kertépítészeti terv készül a meglévő növények új arculatba illesztésének lehetőségeiről. Ez alapján új kerti elemek, formák, bútorok és növényvilág jelenhet meg.
A komplett kertépítéshez képest a kertfelújítás többnyire annyiban különbözik, hogy már beállt növényekkel dolgozunk, melyeknek csupán karbantartási anyagi vonzata van, emellett a meglévő kerti elemek felújításával kedvezőbb költségekkel számolhatunk.
 
Referenciák:
 
 
Vízarchitektúrák
 
A víz megjelenése a kertben új dimenziót nyit meg, különleges hangsúlyt ad a kertnek. Az ember és a víz kapcsolata, legyen az sima víztükör, apró tavacska, vagy csörgedező csobogó, nagyon meghatározó. A növények, kövek és bútorok közti statikus csendben megjelenő új textúra, csörgedező hang, mozgás és fényvilág élőbbé varázsolja a kertünket. Gyermekeink legkedvesebb játékává válik a legkisebb mozgó vízfelület is, de mi is szívesen hallgatjuk, nézzük a csobogó, fodrozódó víztükröt.
Fontos, hogy az egyéni igényeken túl figyelembe vegyük a kert adottságait, méretét és a terepviszonyait. A vízfelületek megjelenését és helyét gondos szakszerű tervezés előzi meg, mely gondoskodik a látvány mellett az architektúra hosszútávú fenntarthatóságáról is.
Cégünk mérettől függetlenül vállalja csobogók, patakok, tavak, úszótavak, kiemelt és süllyesztett dísz medencék tervezését és kivitelezését a hozzá kapcsolódó technikai háttér megvalósításával együtt.
 
 
Kerti világítás
 
Kertje az éjszakai megvilágításnak köszönhetően sötétedés után különleges hangulatú, új életre kelhet. A megfelelően kiválasztott fényforrás és a fény irányának tárgya gondos tervezéssel és kivitelezéssel, egyedivé varázsolja éjszakai kertjét, meghosszabbítva a szabadban tartózkodás idejét.
A világítótestek szakszerű telepítése emellett a kertben való biztonságos közlekedést és tájékozódást is szolgálja.
A megvilágítás iránya igen változatos lehet: süllyesztett, növényágyakban elhelyezett, vízfelszín alá vagy mögé helyezhető fényforrások, állólámpák, falra szerelhető, vagy falba, lépcsőbe süllyeszthető lámpák, egyedi hangulatvilágítás (pl. úszólámpások, lámpakockák), függeszthető lampionok, üveglámpások. 
Mi az Ön igénye szerint segítünk kiválasztani a kertjében ideális világítás típust.
 
Öntözőrendszerek
 
A pihenésre, családra fordítható szabadidő igen értékes. Akinek kertje van, tudja milyen sok időt, energiát emészt fel az öntözés ha azt szeretné, hogy szép zöld gyep és gyönyörű növények vegyék körül otthonát. Nem könnyű minden este vagy hajnalban órákat feláldozni a szabadidőből. Az öntözéssel kapcsolatos problémák az automata öntözőrendszerrel megszüntethetőek miközben még a vízzel is takarékoskodik.

Miben nyújt segítséget az automata öntözőrendszer ?
- Egyenletesen öntöz és csak a szükséges mennyiséget.
- Rendszeres az öntözés, minden növény a saját szükséglete alapján kapja a vizet.
- A fűnyírást és a gyephasználatot nem zavarja. A talajba fektetett csővezetéken át kapják a szórófejek a táplálást, amelyek csak az öntözés ideje alatt emelkednek ki a talaj szintjéből.
- Szabadidőt takarít meg, mert emberi felügyelet nélkül végzi a dolgát.
- Nyugodtan mehet nyaralni, nem kell azon gondolkodnia, hogy mi várja idehaza.
- Esőérzékelővel kiegészítve optimalizálható a vízfelhasználás.
- Víztakarékos, mert a legmegfelelőbb időben /általában éjszaka/ történik az öntözés, amikor alacsony a párolgás és a növények nincsenek felforrósodva a napsütéstől.
 
Referenciák: Mediterrán lakópark Téglagyártó u. és Közműhelytelep u Társasházak komplett öntözőrendszer, Istvánpark Lakópark A-D komplett öntözőrendszer
 
 
Egyedi fa építmények, kerti bútorok
 
Kertjeinkben törekszünk arra, hogy az egyéni igényeknek és a kert szellemiségének, adottságainak megfelelő egyedileg tervezett bútorokat, építményeket telepítsünk. Alapvető célunk, hogy időtálló, formagazdag és stílusos bútorokat készítsünk, odafigyelve az anyagminőségre és a felületkezelésre.
Fa építményeink és bútoraink alapanyagául a fenyő, akác illetve hazai és trópusi keményfák széles spektruma szolgál, így kedvezve az egyszerűbb és az exkluzívabb igényeknek is.
 
Egyedi fa építményeink közé tartoznak: teraszok, pergolák, árnyékolók, korlátok, gépkocsi beállók, kerti hidak, térelválasztók, növényrácsok, kerítések, fatárolók, lépcsők.
 
Egyedi fa bútoraink: padok, homokozók, asztalok, pultok, ülőkék, virágládák, dézsák.
 
Referenciák:
 
Játszóterek építése
Cégünk vállalja közterületi és magánkerti játszóterek telepítését.
 
Közterületi játszóterek: az egyedi és a helyi lehetőségeket és igényeket figyelembe vevő játszóterek megtervezése és telepítése és a szabványosításhoz szükséges tervdokumentáció elkészítése a köztéri és intézményi játszóterekre vonatkozó MSZ EN 1176 és 1177 szabványsorozatok alkalmazásával, melyet a 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelet kötelezővé tesz. A tanúsítvánnyal rendelkező eszközök szabványos telepítéséről gondoskodunk. Emellett vállaljuk a játszótér komplett környezetének rendezését, beleértve a növények és utcabútorok telepítését, tereprendezést, gyepesítést, burkolási munkákat stb.
 
Magánkerti játszóterek: Családi házak kertjében különös figyelemmel az egyedi igényekre készítjük el terveinket és a magánkerti játszóterekre vonatkozó szabványok alapján végezzük el a kivitelezést, mely tartalmazza a kiszállítást, tereprendezést, összeszerelést, telepítést és a faanyagok szakszerű kezelését.
 
Minden általunk kivitelezett játszótér és környezetének karbantartását vállaljuk.
 
Referenciák: Istvánpark Lakópark Komplett Játszótér, Keszthely Balatoni Múzeum játszótér terv, Zugló magánkerti játszótér, Budakalász magánkerti játszótér

Stílus, lendület, szakértelem ...